Nakiri er en tradisjonell japansk grønnsakskniv. Til tross for formen er den ikke en kjøttkniv, så den egner seg ikke til å skjære i bein. I motsetning til en vanlig dusinpresset husholdningskniv holder den japanske superskarpe, lagsmidde profesjonelle kniven seg skarp lenger og er enklere å slipe.
Japanske ZEN-kniver er laget ved hjelp av den tradisjonelle lagsmiingsmetoden. 37-lags kniven har 18 lag molybden-vanadiumstål smidd på begge sider av kroppen. Bladene har en av de beste bladkvalitetene, og hardheten på metallet i bladene er 61 HRC.
Funksjoner:
- Kjøkkenkniv av typen Nakiri med 18 cm langt blad
- Håndtaket er laget av micarta, som forbedres over tid og får mer grep
- 37 lag med smiing
- Bladets hardhet: 61 HRC
- Vinkel for sliping: 10
- Pakket i en stilig gaveeske
Japanske kjøkkenkniver er av svært hardt og tynt metall. Derfor må de ikke hamres eller vris inn i harde materialer, som frossent eller beinet kjøtt, kokosnøtt, glasslokk osv. Det er en reell risiko for at biter løsner fra stålet. Kjøkkenkniver av høy kvalitet bør heller aldri vaskes i oppvaskmaskin, helst umiddelbart etter bruk med en rask vask og tørking med vann. Alle løsninger der knivbladene ikke er i kontakt med andre metallgjenstander, er egnet for oppbevaring.