Japanske Ran Damascus er produsert ved hjelp av den tradisjonelle lagdelingsmetoden. Kniven har 69 lag med 34 lag molybden-vanadiumstål som er smidd på begge sider av kroppen. Bladene representerer en av de fineste bladkvalitetene, og hardheten på metallet i bladene er 61 HRC.
Håndtaksmaterialet er micarta, det vil si laminert stoff. Micarta har samme utseende og følelse som tre, men det er mye mer motstandsdyktig mot fuktighet. Ras-knivene er pakket i stilige gaveesker.
- Hardhet: 61 HRC
- Struktur: 69-lags smidd
- Knivbladets lengde: 20 cm
- Håndtak: ekstra sterkt micarta
Japanske kjøkkenkniver er av svært hardt og tynt metall. Derfor må de ikke hamres eller vris inn i harde materialer, som frossent eller beinet kjøtt, kokosnøtt, glasslokk osv. Det er en reell risiko for at biter løsner fra stålet.
Kjøkkenkniver av høy kvalitet bør heller aldri vaskes i oppvaskmaskin, helst umiddelbart etter bruk med en rask vask med vann og tørk. Alle løsninger der knivbladene ikke er i kontakt med andre metallgjenstander, er egnet for oppbevaring.