Profesjonell kokkepanne med utmerkede stekeegenskaper og nesten evig levetid! Karbonstålpannen er et godt alternativ til teflonpanner og krever lite stell, på samme måte som støpejern. I en godt vedlikeholdt karbonstålpanne dannes det en naturlig non-stick-overflate av fett og karbon, noe som reduserer behovet for pleie og øker non-stick-effekten. En godt brukt karbonstålpanne har til og med stekeegenskapene til en støpejernspanne og non-stick-evnen til en teflonpanne! I tillegg kan du trygt bruke metallredskaper sammen med pannen.
De Buyer I Mineral B-serien har pannen et helt naturlig og kjemikaliefritt økologisk bivoks-belegg. Belegget beskytter pannen mot rust og gjør den enklere å bruke. Det skaper den første stekeoverflaten for karbonstålet og forbedrer samtidig pannens non-stick-egenskaper. Vask pannen med varmt vann for å fjerne støv før første gangs bruk - da fjernes det meste av bivoksen fra overflaten. Den lille mengden voks som blir igjen, vil ikke forstyrre og vil faktisk hjelpe til med bruken. Hvis du ønsker det, kan du også brenne pannen med olje.
Panner i høykantet karbonstål følger designet til den tradisjonelle franske Lyonnaise-pannen. Takket være høyden er volumet større og sprut av fett er mindre. Landpannen egner seg svært godt til å tilberede for eksempel poteter eller store mengder grønnsaker, men fungerer også godt som wok. Takket være karbonstålet er det ingenting som setter seg fast i pannen, noe som er spesielt nyttig når du koker poteter.
Karbonstål er ikke like porøst som støpejern, så du kan tilberede alle slags ingredienser i den. Vær forsiktig med proteinrik mat, som egg eller hvit fisk, og senk temperaturen skikkelig. Ikke prøv å holde karbonstålet blankt, men la det skifte farge ved bruk. Innsiden av pannen blir mørkere, og når innsiden er helt svart, er den naturlige non-stick-overflaten på topp.
Karbonstålpannen skal ikke vaskes i oppvaskmaskin, det er som regel tilstrekkelig å skylle den for hånd med varmt vann. Du kan heller ikke oppbevare mat i karbonstålpannen eller la den stå i bløt i vasken på grunn av faren for rust. Hvis det oppstår overflaterust på pannen, kan den likevel brukes; rusten kan fjernes med en grov svamp eller stålull. Etter bruk, vask og tørking kan pannen smøres inn med en dråpe rapsolje for å forhindre overflaterust under oppbevaring.
Egnet for alle varmekilder og kokeplater, inkludert induksjon. Kan også brukes i stekeovn (maks. 200 °C i 10 min).
- Ytre diameter på toppen: 32 cm
- Diameter i bunnen: 23 cm
- Kanthøyde: 9 cm
- Tykkelse: 2,5 mm
Den pressede kroppen på karbonstålpannen kan noen ganger bøye seg. For å unngå dette er det best å unngå å sette den varme pannen i kaldt vann. Bruk av pannen med høy varme på komfyren kan også føre til bøying. Hvis pannen bøyer seg, kan du varme den opp litt og deretter plassere den på et fast underlag med den bøyde siden opp, og banke på midten av bunnen av pannen med en hammer.