En kokkekniv er den mest brukte kniven på kjøkkenet, og den er egnet til å skjære grønnsaker, kjøtt og fisk.lengden på det meget skarpe bladet er 16 cm, og slipevinkelen er 15 grader.bladet er laget av rustfritt høykarbonstål av høy kvalitet og inneholder molybden.dette gir utmerket korrosjonsbestandighet, noe som gjør kniven langvarig og veldig holdbar.håndtaket på kniven har en oval form og er laget av gummitre.
Knivens egenskaper
- Stålets hardhet: 58±1 HRC
- Bladets lengde 17 cm
- Slipevinkel 10-15° - betydeligskarpere enn europeiske kniver
Satake Cutlery Japanese har laget kniver siden 1940, og er et av Japans mest anerkjente knivmerker.
Japanske kjøkkenkniver er av svært hardt og tynt metall, og de må derfor ikke hamres eller vris inn i harde materialer, som frossent eller beinet kjøtt, kokosnøtt, lokk på hermetikkbokser o.l. Det er en reell risiko for at biter løsner fra stålet. Kjøkkenkniver av høy kvalitet bør heller aldri vaskes i oppvaskmaskin, men helst umiddelbart etter bruk med en rask vask og tørking i vann. Alle løsninger der knivene ikke er i kontakt med andre metallgjenstander, er egnet for oppbevaring.