SATAKE Kniv og skjærehanske for barn. Ta med barna ut på kjøkkenet! Det er morsomt og lærerikt, og barna blir begeistret for nye smaker og kulinariske eventyr. Kniven er en meget skarp kvalitetskniv og skal håndteres med forsiktighet og respekt. Kniven er ikke et leketøy, og det må alltid være en voksen til stede når den brukes.
Knivens egg er meget skarp og er markert med en strek på bladet. Bladets basis er formet slik at hånden ikke kan gli fremover. Stålet mangler også en spiss for å unngå stikkskader. Inspirasjonen til bladets design kommer fra japanske Nakiri-grønnsakskniver. Kniven er slipt på japansk, i en vinkel på ca. 15 grader. Håndtaket er laget av slitesterk plast som gir et godt grep. Håndtaket har også de japanske "Kids Chef"-symbolene for et sikrere grep.
Vedlikehold og bruk:
Eggen bør vedlikeholdes med en keramisk sliping. Hvis kniven må slipes for å få et nytt skjær, gjøres det best med en våt brynestein eller i en knivsliper beregnet for japanske kniver. Stålkniver kan ikke vaskes i maskin og bør vaskes og tørkes for hånd umiddelbart etter bruk. Det er best å oppbevare kniven i et knivstativ eller en knivholder.
Kirurgisk hanske:
Den medfølgende hansken beskytter fingrene både når du skjærer med skarpe kniver og når du bruker mandolinjern eller rivjern. Hansken kan vaskes i maskin.
Funksjoner:
- Knivbladets lengde: 14 cm
- Slipevinkel: ca. 15°
- Vekt: 76 g
- Håndtak: plast for godt grep
- Blad: rustfritt stål 53-54 HRC
- Produktkode: SKKG