En svært nyttig og eksklusiv knivsett med fire kniver, japansk kokkekniv, kokkekniv, brødkniv og en skrellekniv. Knivene har svært god skarphet og fungerer selvfølgelig utmerket til bruk også på grønnsaker, kjøtt, fisk og annet.
Størrelse: (bladene) japansk kokkekniv 18 cm, kokkekniv 20 cm, brødkniv 20 cm, skrellekniv 9 cm. Slitesterkt materiale med både god ytelse og vakker estetikk. Knivene gir deg et perfekt resultat og er et must for den profesjonelle hjemmekokken!
Tips: Gjør tomat-testen
Den såkalte "tomat-testen" går ut på å holde kniven du vil teste mellom tommelen og pekefingeren og trekke den over tomatens skall uten å tilføre noen vekt (utover knivens egen). Helst bør kniven også klare å skjære litt ned i tomaten. Hvis den ikke klarer dette, er det på høy tid å enten slipe eller kjøpe en ny kniv! Husk at det faktisk er sikrere med en skarp kniv enn omvendt, siden risikoen for å skli og skjære seg da reduseres.
Orrefors Jernverk kokkekniv - en kniv av kvalitet
Antakeligvis er du vant til å forvente kvalitet når du handler produkter fra Orrefors. Dette gjelder selvfølgelig også i dette tilfellet! Både den japanske kokkekniven og den såkalte "vanlige" kokkekniven er kjøkkenkniver av meget god kvalitet!
- Santoku 18 cm (bladet)
- Kokkekniv 20 cm (bladet)
- Brødkniv 20 cm (bladet)
- Skrellekniv 9 cm (bladet)
- Stål S/S 420J2
Vedlikehold:
Unngå å kjøre knivene i oppvaskmaskinen, da dette kan skade eggen og gjøre knivene sløve. Slipe knivene med bryne eller knivsliper ved behov!