Den enkleste og mest effektive manuelle knivsliperen. Det er enklere å holde slipevinkelen med et spatelformet skjær enn med en pinne, så risikoen for å gjøre feil reduseres. Med en diamantfil kan du slipe alle gjenstander som krever sliping, fra en japansk kjøkkenkniv av høy kvalitet til en ljå. Diamantsliping trenger heller ikke olje eller vann, slik som lignende slipesteiner.
Når du sliper med en diamantspatel, beveger ikke bladet seg, men sliperen beveger seg jevnt over hele bladets lengde. En roterende bevegelse er mest effektiv, men det er også mulig å gjøre rette bevegelser langs bladet. Diamantsliping trenger heller ikke olje eller vann, slik som lignende slipesteiner. Diamant er det hardeste kjente materialet og egner seg derfor godt til sliping av stålkniver. Overflaten på sliperen har diamantstøv, som effektivt sliper kniven.
Den er spesielt godt egnet for japanske kniver med smal slipevinkel og et hardere bladmateriale enn europeiske kniver.
Funksjoner:
- Dobbeltsidig slipeflate, grov og fin
- Korn: 1000 / 600 dmi
- Størrelse på diamantflatene: 2,4 cm x 7,2 cm
- Total lengde på sliperen: 19,5 cm
- Passer til alle kniver, inkludert keramiske