Aerolatte Presspannen fra The Legendary kombinerer en ramme i rustfritt stål og en kanne i herdet glass, som til og med tåler oppvaskmaskin. Kannen har en kapasitet på 350 ml/3 kopper, og på siden av kannen er det også en praktisk skala som viser hvor mye vann du trenger å tilsette per kopp.
Før du lager kaffen, virvler du en liten mengde varmt vann i kjelen og heller det bort. Det forhindrer dannelsen av termisk sjokk, og glasset holder seg bedre intakt.
Kvernet kaffe legges på bunnen av presspannen (litt grovere maling enn filtermaling), og varmt vann, litt under kokepunktet (ca. 92-96 grader), helles på toppen. Bland kaffe-vann-blandingen og la stå i ca. 4 minutter. Etter dette presses smulene til bunns ved hjelp av en sil.
Du kan enkelt lage deilig kaffe med en pressepanne. Takket være denne tilberedningsmetoden blir ikke kaffesmakene værende i filterpapiret, og du får flere gode smaker ut av kaffen din.